Logo ontwerpen

Logo ontwerpen

Als grafisch vormgever krijg je veel te maken met bedrijven en verschillende merken maar ook met kleine bedrijven die net begonnen zijn. Als beginnend bedrijf wil je als oprichter natuurlijk een logo hebben en vaak gaat dit op smaak, dit is niet altijd aan te raden, ondanks dat een klant het altijd voor het zeggen heeft wordt dit soms nog wel is afgeraden door een grafisch vormgever die een logo gaat maken. Een goede grafisch vormgever gaat binnen het bedrijf onderzoek doen naar het product, doelgroep en concurrenten om zo te bepalen wat het goede logo voor het bedrijf is. Vaak wordt er niet genoeg rekening gehouden met trends op het gebied van jouw product of logo’s, in deze tijd waar we nu in leven is dit juist wél belangrijk.

Je moet als grafisch vormgever dus niet alleen een logo ontwerpen maar ook rekening houden met wat er allemaal binnen het bedrijf speelt zodat je het maximaal haalbare uit het logo kunt halen. Er wordt vaak aan de klant gevraagd wat hij of zij precies wilt en wat er absoluut niet in kan zodat alles aan bod komt. Wanneer alles bekend is kan de grafisch vormgever een logo ontwerpen. Dit doet hij of zij met alle informatie die hij verkregen heeft en verwerkt dit in het logo.

Je gaat als eerst aan de slag met een ontwerp schetsen op papier met potlood. Snel tekenen en verschillende vormen en letters gebruiken zorgt ervoor dat je veel ruwe ontwerpen snel op papier hebt zodat je zoveel mogelijk ideeën kunt bedenken. Met verschillende ontwerpprogramma’s maak je het mogelijk om de schetsen digitaal te maken en deze vervolgens weer verder te ontwikkelen naar een mooi ontwerp. Vaak worden er 2 á 3 potentiele logo’s gekozen en deze worden verder ontwikkelt. De klant kan vervolgens uit een van deze een logo kiezen wat hem of haar het beste lijkt.

Eindproduct

Nadat het logo ontwerpen voltooid is kiest de klant er eentje uit aan de hand van de ideeën en presentatie. Nadat hij of zij deze gekozen heeft gaat de grafisch vormgever verder met de puntjes op de i te zetten voordat het klaar is, je kunt hierbij denken aan de huisstijl verder ontwikkelen. Het kan soms het geval zijn dat de klant geen van de ideeën wilt en moet de grafisch ontwerpen dus weer een logo ontwerpen wat hem of haar wél schikt zodat je uiteindelijk een tevreden klant hebt die blij is met het product wat aangeleverd is.

Meer informatie over het ontwerpen van logo’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *